Voor de saus:
4 eetlepels citroensap
3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
6 eetlepels yoghurt
peper, zout
Voor het garnituur:
1 eetlepel bieslook of lente-ui
1 eetlepel hele cashewnoten
Fruit de boekweitkorrels al roerend in een pan met dikke bodem 10 minuten
in de boter.
Voeg het water en zout toe, laat de boekweit aan de kook komen, zet het
vuur laag en laat de boekweit in de afgesloten pan in 30 minuten gaar
worden.
Maak de korrels met een vork los en laat ze afkoelen.
Schaaf intussen de rodekool heel fijn en snijd de prei in fijne
ringetjes.
Snijd de appels in kleine blokjes en besprenkel die met een paar druppels
citroensap.
Snijd de bieslook fijn.
Vermeng voor de saus het citroensap, de olie en de yoghurt in een kommetje
en breng op smaak met peper en zout.
Meng, als de boekweit koud is, er de koude groenten en de noten door.
houd wat van de groenten apart om de salade te versieren.
Giet de saus over de salade en schep alles goed door elkaar.
Schep er ook de blokjes kaas door.
Versier met de achtergehouden groenten, de hele noten en de bieslook.
Lekker met een glaasje thee, of verwarmd appelsap met een snufje kaneel.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |